K receptu
Pizza s nakladanými uhorkami a klobásou je jednou z mnohých variácií tohto známeho talianskeho jedla. Existuje podobná verzia aj v jeho domovine? Aspoň to je celkom možné, keďže polevy na pizzu sa dajú vyrobiť doslova z čohokoľvek, čo v kuchyni nájdete. Používajú sa zvyšky syra, zeleniny, mäsových výrobkov atď. Je pravda, že s najväčšou pravdepodobnosťou namiesto nakladaných uhoriek talianska gazdiná vezme artičoky alebo papriky konzervované octom. No, tu vidíte ruskú verziu! Preto je naša pizza pripravená s nakladanými uhorkami a klobásou – na potešenie všetkých milovníkov domácich produktov.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodina 15 minútRúraPečenietalianska kuchyňaPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieHlavný chodPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmlieko – 125 ml čerstvé droždie – 15 g múky – 240 olivový olej – 3 polievkové lyžice. l syr – 250 g údená saláma – 150 g paradajky – 3 ks filety z ančovičiek – 4 ks soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka hmotnosti a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte cesto na pizzu s nakladanými uhorkami. Mlieko zohrejeme na 35°C. Pridáme rozdrobené droždie a premiešame. Nechajte 15 minút pri izbovej teplote.
Krok 2
Múku z cesta na pizzu preosejeme so štipkou soli. Skombinujte so zmesou mlieka a droždia a dôkladne premiešajte. Pridajte 2 polievkové lyžice. l. olivový olej. Znova premiešajte a nechajte 1 hodinu na teplom mieste.
Krok 3
Pripravte si ingrediencie na polevu na pizzu. Syr nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Klobásu, paradajky a nakladané uhorky nakrájame na tenké plátky.
Krok 4
Cesto rozvaľkajte na tenký plochý koláč. Uložíme na plech alebo do formy. Pokvapkáme zvyšným olivovým olejom. Na vrch poukladáme paradajky, klobásu a syr. Trochu papriky. Pečieme 20 minút pri 200°C.
Krok 5
Položte pizzu na veľký tanier. Navrch dáme nakrájané nakladané uhorky a filety sardel. Podávajte. Môžete ozdobiť lístkami bazalky alebo inými bylinkami.
UŽITOČNÉ RADY
Ak je to potrebné, mlieko v ceste na pizzu je možné nahradiť pitnou vodou a namiesto čerstvého droždia použite suché droždie (v tomto prípade budete potrebovať 3 až 4 gramy).
MIMOchodom
Ak nemáte doma surovú údenú salámu na pizzu s nakladanými uhorkami, vezmite si varenú údenú klobásu alebo hoci len varenú. V druhom prípade môže byť náplň pred pečením posypaná paprikou. Samozrejme, je lepšie vziať údené, aj keď to bude fungovať dobre s bežnými sladkosťami.