Plnené zemiaky uvarené v rúre so smotanovou omáčkou

K receptu

Veľké zemiakové hľuzy sú ideálne na plnenie. A ak do plnených zemiakov pridáte smotanovú omáčku, jedlo bude veľmi krásne a slávnostne pôsobivé. Najmä keď ho varíte na liatinovej panvici. Podávajte prskajúce!

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútRúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké zemiaky 50 g baby špenátu 1 stredná cibuľa 60 g mäkkého kozieho syra alebo fety 30 g strúhaného parmezánu olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenieNa omáčku:160 g sušených paradajok v olivovom oleji 1 sladká červená paprika 50 g baby špenátu 1 stredná cuketa 1 stredná cibuľa 2 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek petržlenovej vňate 100 ml bieleho vína 125 ml zeleninového vývaru 125 ml hustej smotany 50 g strúhaného parmezánu 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1/2 lyžičky. sušené oregano 1 lyžička. mletá sladká paprika soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky v obaloch uvaríme v osolenej vode do mäkka. Rozrežte na polovicu a lyžičkou vydlabte časť jadra, aby ste vytvorili lodičky. Zvyšnú dužinu roztlačte na kašu.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, orestujeme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme špenát a povaríme 5 minút, dochutíme soľou a korením. Do panvice pridajte zemiakovú kašu, kozí syr a parmezán a dobre premiešajte.

Krok 3

Zemiakové lodičky plníme plnkou.

Krok 4

Pripravte omáčku. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Odstráňte semená a membrány zo sladkej papriky a nakrájajte na veľké prúžky. Cuketu nakrájame na kocky. Sušené paradajky vyberieme z oleja, osušíme a nakrájame na pásiky.

Krok 5

Na panvici rozohrejeme olivový olej a cibuľku opekáme 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme cesnak a sušené paradajky, papriku a cuketu, pridáme oregano a papriku. Varte 3-4 minúty za častého miešania a potom prilejte víno. Privedieme do varu a povaríme 2 minúty, pridáme zeleninový vývar, soľ a korenie. Opäť priveďte do varu a varte 5 minút. Do panvice nalejeme smotanu a pridáme nastrúhaný parmezán, premiešame a pridáme špenát.

Krok 6

Plnené zemiaky vložte do omáčky, panvicu prikryte pokrievkou a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 20 minút. Posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik