Pohánkový pilaf

Pohánkový pilaf

LahôdkyPohánkový pilafLahôdkyPohánkový pilaf K receptu

Pohánkový pilaf… Znie to nezvyčajne, ale samotná myšlienka spojenia dvoch kulinárskych tradícií – východnej a ruskej – je veľmi zaujímavá. Tradične sa na pilaf používa ryža, ktorá má neutrálnu chuť, a preto dokonale absorbuje iné, svetlejšie (mäso, mrkva, korenie). Ak však toto zrno nahradíte výraznejšou pohánkou, získate veľmi originálny pokrm, ktorý všetkým jeho fanúšikom prinesie výnimočný gastronomický pôžitok. Tento pilaf sa pripravuje klasickou technológiou s tým rozdielom, že sme chuť mierne spestrili sušenými hríbmi, ktoré sa hodia k „čiernemu obiliu“ aj mäsu.

zložitosť: priemer Kalórie: 519,95 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 h 10 min Použité: 20,41 g/27,88 g/49,53Hlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ+8Porcie– pohánka (jadro) 500 gBravčové mäso 500 gCibuľa 200 gMrkva 150 gCesnak 3 ks.Zira 1 lyžičkaSušené hríby 20 gGhee 50 gRafinovaný rastlinný olej 50 mlSoľ ochutnaťMleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Pohánku roztrieďte a prepláchnite tečúcou vodou. Nalejte na suchú panvicu a za stáleho miešania zahrievajte, kým sa neobjaví príjemná vôňa.

Krok 2

Bravčovú dužinu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké prúžky. Umiestnite veľký hrubostenný hrniec alebo kotol na vysoký oheň.

Krok 3

Nalejte rastlinný olej do nádoby na pilaf nad ohňom a zohrejte ho. Pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán dochrumkava. Položte bravčové mäso na tanier a odložte ho, kým nebude pripravené na použitie.

Krok 4

V tej istej nádobe smažte mrkvu (5 minút). Pridajte cibuľu a rascu. Za stáleho miešania opekáme do zlatista. Suché huby rozdrvte na múku pomocou mlynčeka na kávu. Pridajte mäso k cibuli a mrkve. Prisypeme mleté ​​huby a všetko spolu opekáme 3 minúty.

Krok 5

Zarovnajte mäso so zeleninou. Pridajte pohánku. Opäť sploštiť. Nalejte vodu cez štrbinovú lyžicu. Dochutíme soľou a korením. Priveďte do varu. Udržujte na miernom ohni, kým voda nezmizne z povrchu.

Krok 6

Cesnak ošúpeme z vrchnej šupky. Zapichnite ho do pohánky. Nádobu uzavrieme a na miernom ohni dusíme 40 minút. Potom pohánku potrieme rozpusteným maslom (každá pol lyžičky) a varíme ďalších 7 minút. Premiešame a podávame.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 10,28 g (12,85 % dennej hodnoty) • tuky 7,55 g (8,39 %) • sacharidy 24,44 g (14,55 %) • kcal 199,32 (11,07 %) • sodík 253,61 mg (17,49 %) • cukor celkom 0 1,84 %) • EFA 2,62 g (13,10 %) • vláknina 3,85 g (12,83 %)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pohánkový pilaf môže získať jasnú pikantnú chuť, ak do misky pridáte malý struk feferónky – vo fáze vyprážania cibule s mäsom a mrkvou.

UŽITOČNÉ RADY

Upozornenie: Ghee odporúčame pridať do pohánkového pilafu v poslednej fáze (čím je kvalitnejšie, tým lepšie). Vďaka tejto technike je jedlo chutnejšie a textúra je obzvlášť drobivá.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik