Polievka z tekvice a údenej ryby

K receptu

Do tejto polievky sa hodí takmer každá nie veľmi tučná údená ryba – treska, šťuka, makrela. Použili sme údené síhové ryby.

zložitosť: ľahko Kalórie: 278,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodinaVareniepolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEtekvica – 500 g soli – podľa chuti veľké paradajky – 1 ks 3 stredne veľké zemiaky mrkva – 1 ks. papriková zmes 500 g údená ryba 200 ml nízkotučná smotana cibuľa – 1 cibuľa Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

* Do tejto polievky sa hodí takmer každá, nie veľmi tučná, teplom údená ryba – treska, šťuka, makrela. Použili sme údené síhové ryby. 1. V hrnci prevaríme vodu a jemne osolíme. Tekvicu umyte, odstráňte semienka, vlákna a ošúpte. Zemiaky, mrkvu a cibuľu umyte a ošúpte. Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky. Vložte do hrnca s vriacou vodou a varte 7 minút. Scedíme v cedníku. 2. Na paradajkách urobte plytký rez v tvare kríža. Plody zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Paradajky nakrájajte na 4 časti, odstráňte stonku a semená. Dužinu nakrájame na kocky. 3. Odstráňte kožu z ryby. Rybu rozdeľte pozdĺž chrbtice na dve polovice, odstráňte chrbticovú kosť. Opatrne odstráňte všetky rebrové kosti. Polovicu filé nakrájajte veľmi jemne a odstráňte zvyšné malé kosti. Druhú polovicu rozdeľte na porcie. Horúce údené ryby sa spravidla predávajú v obchodoch už vypitvané a bez hlavy. Ale ak ste si kúpili celú rybu, musíte jej odstrániť hlavu a vnútornosti. 4. Uvarenú tekvicu, zemiaky, mrkvu a cibuľu vložte do mixéra, pridajte nakrájané paradajky. Brúsiť až do pyré. Aby ste sa vyhli hrudkám, po rozomletí zeleninového pyré v mixéri ho môžete dodatočne pretrieť cez jemné sitko. 5. Pyré nalejeme do hrnca. Pridajte nakrájanú rybu. Prilejeme smotanu. Zmiešajte. Dajte na stredný oheň, priveďte do varu a ihneď odstráňte z tepla. 6. Polievku posypeme zmesou papriky, nemiešame. Prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút postáť. Potom premiešajte a nalejte do tanierov, do každého vložte kúsok ryby. Ozdobte kôprom alebo oreganom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do tejto polievky sa hodí takmer každá nie veľmi tučná údená ryba – treska, šťuka, makrela. Použili sme údené síhové ryby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik