K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 449,71 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 17,84 g/2,31 g/61,58KonzervovanieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 2 kilogramy, kôpor – 2 dáždniky, listy čiernych ríbezlí – 5 ks cesnak – 1 dolqahren, koreň alebo listy – 20 čierne korenie – 8 hrášok a soľ – 75 gvodka – 50 gvodka-1,5 l Tabuľka. váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky dôkladne opláchneme a zalejeme vriacou vodou.
Krok 2
Namočte do veľmi studenej vody s ľadom na 2-3 hodiny.
Krok 3
Potom pevne vložte do trojlitrovej nádoby, doplňte umytými listami, kôprom, cesnakom a čiernym korením. Naplňte studenou soľankou (50 g soli na 1 liter vody). Pridajte 2 polievkové lyžice vodky a nádobu pevne uzavrite.
UŽITOČNÉ RADY
Okamžite vezmite uhorky do suterénu alebo ich vložte do chladničky. Takéto uhorky si zachovávajú svoju prirodzenú farbu a skladujú sa dlho.