K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 1030,06 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 20 min Použité: 14,66 g/97,36 g/23,86BlenderRúraPraženieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ400 g uhoriek 400 g tofu 1 avokádo 400 g nakladaných alebo konzervovaných cherry paradajok 250 ml ruskej pesto omáčky 1 bageta, asi 30 cm dlhá 100 ml olivového oleja soľ podľa chutiRuská pesto omáčka50 g lúpaných vlašských orechov 25 g petržlenovej vňate 30 g čerstvého špenátu 200 ml olivového oleja 10 ml bieleho vínneho octu 1 ČL. limetková šťava soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme a nakrájame na veľké kocky. Avokádo ošúpeme, nakrájame na 4 časti a zľahka opečieme na olivovom oleji na grile alebo panvici. Nakrájajte na veľké kocky, ako uhorky. Tofu nakrájame na rovnaké kocky.
Krok 2
V miske zmiešame uhorky, avokádo a nakladané cherry paradajky. Pridáme ruskú omáčku pesto a tofu. Jemne premiešame.
Krok 3
Bagetu nakrájajte na 4 časti a osušte na panvici alebo v rúre. Sušenú bagetu nalámeme na malé nerovnomerné kúsky a pridáme na tanier so šalátom.
Krok 4
Na prípravu ruskej pesto omáčky spracujte všetky ingrediencie omáčky v mixéri.