K receptu
Tento šalát jednoducho prekypuje rôznymi príchuťami, no zároveň vytvára úžasne kompatibilnú kompozíciu. Maslové avokádo, sladká tomel, šťavnaté paradajky, chrumkavé reďkovky, kyslý špenát a kyslá žerucha – toto jedlo chcete variť znova a znova
zložitosť: ľahko Kalórie: 422,28 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 30 min Použité: 5,36 g/35,54 g/21,40ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEzrelá žerucha – 1 ks zrelé avokádo – 1 ks polovičný limetkový špenát – 100 g červená cibuľa – 1 stredisko – 4-5 ks cherry paradajky – 200 g žerucha – 75 g rastlinného oleja, najlepšie orechového – 50 ml bieleho vínneho octu – 50 ml soli , čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Tomel a avokádo ošúpeme. Tomel nakrájame na tenké prúžky. Avokádo zbavíme kôstky, nakrájame na kocky a pokvapkáme limetkovou šťavou.
Krok 2
Špenát nakrájame na pásiky, cibuľu na malé kocky a reďkovky na pásiky. Paradajky nakrájajte na polovicu.
Krok 3
Pripravte si dresing. V malej miske rozšľaháme olej a ocot, podľa chuti pridáme soľ a korenie. V šalátovej miske zmiešajte avokádo, špenát, žeruchu a paradajky. Pridajte kaki, znova jemne premiešajte. Šalát zalejeme dresingom a necháme 20-30 minút postáť.