K receptu
Z tomelu si môžete pripraviť úžasný sviatočný šalát – s gorgonzolou, špenátom, avokádom a tenkými plátkami sušenej šunky, ako navrhuje Anton Patankin, šéfkuchár reštaurácie JOY. K tomuto tomelovému šalátu sa veľmi dobre hodí sladkokyslý dresing.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEšpenát – 80 g gavokáda – 80 ghoguretov – 80 g cherry paradajok – 80 ghurma – 320 g na tenké plátky nakrájanej sušenej šunky – 120 ggorgonzoly alebo iného ostrého syra s modrou plesňou – 80 g šalátového dresingu – 120 gredis – 1 ks koriandra – 16 g soľ – 4 gNa šalátový dresing: citrónová šťava – 75 gmirin – 75 g olivový olej – 150 g med – 40 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na špenátové listy poukladáme uhorky, avokádo a cherry paradajky nakrájané na stredné kocky.
Krok 2
Všetky suroviny na šalátový dresing zmiešame a nalejeme na šalát.
Krok 3
Na zeleninu poukladáme kúsky tomelu, syra a šunky. Šalát ozdobte tenkými kolieskami reďkovky a lístkami koriandra.
MIMOchodom
Recept poskytol Anton Patankin, šéfkuchár reštaurácie JOY (Rostov na Done).