Šalát s tomelom, špenátom a sušenou šunkou

K receptu

Z tomelu si môžete pripraviť úžasný sviatočný šalát – s gorgonzolou, špenátom, avokádom a tenkými plátkami sušenej šunky, ako navrhuje Anton Patankin, šéfkuchár reštaurácie JOY. K tomuto tomelovému šalátu sa veľmi dobre hodí sladkokyslý dresing.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEšpenát – 80 g gavokáda – 80 ghoguretov – 80 g cherry paradajok – 80 ghurma – 320 g na tenké plátky nakrájanej sušenej šunky – 120 ggorgonzoly alebo iného ostrého syra s modrou plesňou – 80 g šalátového dresingu – 120 gredis – 1 ks koriandra – 16 g soľ – 4 gNa šalátový dresing: citrónová šťava – 75 gmirin – 75 g olivový olej – 150 g med – 40 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na špenátové listy poukladáme uhorky, avokádo a cherry paradajky nakrájané na stredné kocky.

Krok 2

Všetky suroviny na šalátový dresing zmiešame a nalejeme na šalát.

Krok 3

Na zeleninu poukladáme kúsky tomelu, syra a šunky. Šalát ozdobte tenkými kolieskami reďkovky a lístkami koriandra.

MIMOchodom

Recept poskytol Anton Patankin, šéfkuchár reštaurácie JOY (Rostov na Done).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik