Šalát s vyprážanými kačacími prsiami

K receptu

Lahodný zeleninový šalát so stredne vzácnymi kačacími prsiami. Celkovo vzaté, skvelá večera!

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 10 minPraženieEurópska kuchyňaVečeraHlavný chodŠalátVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkačacie prsia 200 g mix šalát 80 g cherry paradajky 6 ks krymská cibuľa 0,5 ks olivový olej 3 lyžice soľ podľa chuti korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Urobte rezy na strane kože. Osolíme a okoreníme. Vložte prsia do studenej, suchej (bez oleja) panvice a otočte oheň na strednú úroveň. Smažte 4 minúty. Otočte na druhú stranu a varte ďalšie 4 minúty. Preložíme na tanier a necháme 5 minút postáť.

Krok 2

Paradajky prekrojíme na polovice a cibuľu na pierka. Listy šalátu umyte a osušte.

Krok 3

Na tanier položíme šalátovú zmes, paradajky, cibuľu. Premiešame, posypeme korením a soľou, pokvapkáme olivovým olejom. Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky a poukladáme na šalát. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Namiesto šalátovej zmesi si môžete vziať rukolu, jeden druh šalátu alebo aj čínsku kapustu.

UŽITOČNÉ RADY

Kačacie prsia neprevárajte, ich dlhšie varenie spôsobí, že budú tvrdé. Pripravte podľa receptu. Kačacie prsia medium rare majú ružový stred, majte to na pamäti. To nemusí byť každému po chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik