Šopský šalát

K receptu

Šalát Shopska je najznámejší v Bulharsku. Pomenovaný podľa Obchodov, jednej z národností tejto krajiny.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minBulharská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1 ks čerstvá uhorka 1 ks krymská cibuľa 0,5 ks sladká paprika 1 ks syr feta 70 olivový olej 3 lyžice citrónovej šťavy 1 lyžica soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Sladkú papriku grilujeme alebo pečieme v rúre. Zabaľte ho na 15 minút do vrecka, aby sa vypotilo. Potom odstráňte šupku a odstráňte semená.

Krok 2

Uhorku zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na pierka, paradajky nakrájame na plátky. Vychladnutú papriku tiež nakrájame.

Krok 3

Šalátový dresing pripravíme z olivového oleja a citrónovej šťavy. Šalát osolíme a zalejeme dresingom, premiešame.

Krok 4

Šalát položíme na tanier a navrch nastrúhame syr s čiapkou. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik