K receptu
Šalát Shopska je najznámejší v Bulharsku. Pomenovaný podľa Obchodov, jednej z národností tejto krajiny.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 minBulharská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1 ks čerstvá uhorka 1 ks krymská cibuľa 0,5 ks sladká paprika 1 ks syr feta 70 olivový olej 3 lyžice citrónovej šťavy 1 lyžica soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sladkú papriku grilujeme alebo pečieme v rúre. Zabaľte ho na 15 minút do vrecka, aby sa vypotilo. Potom odstráňte šupku a odstráňte semená.
Krok 2
Uhorku zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na pierka, paradajky nakrájame na plátky. Vychladnutú papriku tiež nakrájame.
Krok 3
Šalátový dresing pripravíme z olivového oleja a citrónovej šťavy. Šalát osolíme a zalejeme dresingom, premiešame.
Krok 4
Šalát položíme na tanier a navrch nastrúhame syr s čiapkou. Dobrú chuť!