K receptu
Aby vás okroshka, gazpacho či cviklová polievka v lete príliš nenudili, skúste si z času na čas pripraviť túto kôprovo-uhorkovú polievku. Určite ho nechajte vylúhovať!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútBlenderŽiadna tepelná úpravaVečerapolievkaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE150 g kôpru 4 stredné čerstvé uhorky 2 malé jemne solené uhorky 2 reďkovky 1 liter nekyslého kyslého mlieka 3 polievkové lyžice. l. nerafinovaný slnečnicový olej 1 lyžička. medasalt čerstvo mleté čierne korenie Borodino chlieb na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte tvrdé základy stoniek kôpru, zvyšok jemne nakrájajte a vložte do mixéra. Čerstvé uhorky nakrájajte podľa potreby a pridajte do mixéra spolu s 1 lyžičkou. soľ. Premiešame a necháme 15 minút odstáť, potom prilejeme olej a vyšľaháme na pastu.
Krok 2
Nalejte zrazené mlieko a med do mixéra, korenie a šľahajte do hladka. Vložte do chladničky na 2 hodiny.
Krok 3
Na servírovanie nakrájajte jemne osolené uhorky a reďkovky na tenké plátky. Polievku nalejeme do misiek a do každej misky poukladáme uhorky a reďkovky. Podávame s chlebom Borodino.