Talianska rybacia polievka

K receptu

Za starých čias v Taliansku bola rybacia polievka jedlom pre tých najchudobnejších, pretože sa najčastejšie pripravovala z rýb, ktoré nepredávali rybári na trhu. Každá dedina na pobreží má dodnes svoj vlastný recept, ktorý sa líši od toho zo susednej dediny, aj keď takmer vždy sa používajú tie isté suroviny: ryby (ale aj morské plody), cesnak, cibuľa, paradajková omáčka či nakrájané paradajky a petržlenová vňať. Táto polievka sa najčastejšie podáva s hriankami potretými cesnakom. Moja polievka nie je zložením veľmi podobná polievke chudobných rybárov, ale základ je rovnaký. Dobrú chuť!

zložitosť: priemer Kalórie: 213,94 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 15 min Použité: 16,32 g/10,76 g/11,00MultivaričVareniePraženietalianska kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍolivový olej 3 lyžice. l.slanina nadrobno nakrájaná 0,25 hrnčeka cibule, nakrájaná na kocky 1 hrnček sladkej papriky, na kocky nakrájaný 1 hrnček zeleru, 0,3 hrnčeka cesnaku, pretlačiť 2 ks vločiek čili papričky 1 štipka tymiánového sushi 1 ČL oregano sushi 2 ČL nadrobno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate 1 polievková lyžica. l zemiaky nakrájané na malé kocky 120 biele guino 0,25 šálky rybieho alebo zeleninového vývaru 4 šálky konzervovaných paradajok, ošúpaných a nakrájaných na kocky 800 g paradajkového pretlaku 2 polievkové lyžice. l biele soľ korenie treska, halibut, losos nasekaný cca. 2 cm kúsky (môžete pridať inú obľúbenú rybu) 500 ks strúhaného parmezánu na posypanie (voliteľné) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vo veľkom hrnci, najlepšie s hrubým dnom, rozohrejeme olej a pridáme slaninu. Smažte ho na strednom ohni do zlatista. Vložte papriku, cibuľu a zeler na panvicu a potom ich smažte 3-5 minút, kým cibuľa nie je priehľadná. Pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu.

Krok 2

Potom pridajte korenie, tymian, oregano, petržlenovú vňať a na kocky nakrájané zemiaky. Smažte ďalšie 2 minúty, potom prilejte víno, otočte oheň na maximum a varte, kým sa objem nezmenší na polovicu.

Krok 3

Zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, dochutíme soľou a korením a premiešame. Znížte teplotu na strednú a polievku varte 20 minút alebo kým zemiaky nezmäknú (zemiaky sa v kyslom prostredí varia veľmi zle, preto vyskúšajte, či sú uvarené).

Krok 4

Polievku podľa potreby opäť dochutíme a pridáme rybu. Všetko dôkladne premiešame a na miernom ohni varíme 2-3 minúty.

Krok 5

Posypeme parmezánom a podávame!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik