K receptu
Uhorkové a hroznové gazpacho nie je také populárne ako jeho paradajkový náprotivok, ale rozhodne si zaslúži byť aspoň raz vyrobené. Koniec koncov, keď raz vyskúšate túto polievku v horúcom dni, stále neviete, ktorému z bratov dáte prednosť.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minVečerapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g zeleného hrozna a trochu viac na ozdobu 2 stredné uhorky 2 plátky bieleho chleba 1/2 šálky mandlí 2 zelené cibuľky (len biela a svetlozelená časť) 1 strúčik cesnaku 8 vetvičiek kôpru 2 polievkové lyžice. l. smotanový syr 1/4 šálky mlieka 1 – 2 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot 2 polievkové lyžice. l. olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrozno vložte do nádoby a vložte na 10 minút do mrazničky. Chlieb pomelieme na strúhanku a zalejeme 1/3 šálky studenej vody. Mandle opražte na suchej panvici na strednom ohni za častého miešania do zlatista.
Krok 2
Nakrájajte uhorky, cibuľu a kôpor. Cesnak ošúpeme a spolu s polovicou mandlí vložíme do misky mixéra. Pridajte syr a namočený chlieb a dobre nakrájajte.
Krok 3
Pridajte hrozno z mrazničky, zelenú cibuľku, uhorku a kôpor, zalejte mliekom a octom a pri vysokej rýchlosti rozmixujte na hladké pyré. Pri spustenom mixéri tenkým prúdom nalejte olivový olej, pridajte soľ a korenie. Gazpacho odstavte na 20 minút. v chladničke.
Krok 4
Nalejte gazpacho do misiek a ozdobte zvyšnými mandľami a hroznom.