K receptu
Uhorkový šalát na zimu je vhodné pripraviť z prerastených plodov alebo tých, ktoré majú nepravidelný tvar a nepasujú dobre do zaváracích pohárov. Tento šalát bude v zime skvelým doplnkom k mäsovým a rybím pokrmom. Z deklarovaného množstva výrobkov sa získajú 3 plechovky po 0,75 litra.
zložitosť: priemer Porcie: 1KonzervovaniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 1,5 kg cibuľa – 0,25 kg cesnak – 2 hlavy soľ – 60 g cukor – 60 ocot 9% – 60 rastlinný olej – 125 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte zeleninu.
Krok 2
Pridajte soľ, cukor, olej, ocot. Zmiešajte.
Krok 3
Po troch hodinách vložte šalát do čistých, teplých pohárov a dajte na sterilizáciu.
Krok 4
1-litrové poháre sterilizujte 15 minút, 0,5-litrové poháre 10 minút.
Krok 5
Poháre pevne uzavrite.