Uhorkový šalát na zimu

K receptu

Uhorkový šalát na zimu je vhodné pripraviť z prerastených plodov alebo tých, ktoré majú nepravidelný tvar a nepasujú dobre do zaváracích pohárov. Tento šalát bude v zime skvelým doplnkom k mäsovým a rybím pokrmom. Z deklarovaného množstva výrobkov sa získajú 3 plechovky po 0,75 litra.

zložitosť: priemer Porcie: 1KonzervovaniePrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 1,5 kg cibuľa – 0,25 kg cesnak – 2 hlavy soľ – 60 g cukor – 60 ocot 9% – 60 rastlinný olej – 125 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte zeleninu.

Krok 2

Pridajte soľ, cukor, olej, ocot. Zmiešajte.

Krok 3

Po troch hodinách vložte šalát do čistých, teplých pohárov a dajte na sterilizáciu.

Krok 4

1-litrové poháre sterilizujte 15 minút, 0,5-litrové poháre 10 minút.

Krok 5

Poháre pevne uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik