Uhorky plnené kozím syrom, lieskovými orieškami a šunkou

K receptu

Uhorky sa dobre hodia do plnky – treba sa v tom len dobre vyznať. Najlepšie je použiť hlukový nôž. Výsledkom je rýchle a efektívne predjedlo, ktoré je veľmi pohodlné na jedenie a servírovanie.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaFusion kuchyňaPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE10 mladých stredne veľkých uhoriek 150–180 g mäkkého kozieho syra 50–70 g lúpaných pražených lieskových orieškov 50 g sušených brusníc 3–4 plátky sušenej šunky 1 polievková lyžica. l. prírodný jogurt 2–3 zelené cibuľky 1–2 vetvičky rozmarínu soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nakrájajte brusnice a zelenú cibuľu. V hrnci prevarte 1 šálku vody, pridajte rozmarín a brusnice. Odstráňte z tepla a ochlaďte. Vložte do sitka, vyberte rozmarín a vysušte brusnice.

Krok 2

Lieskové orechy nasekáme nahrubo. Syr roztlačte vidličkou, pridajte jogurt. Zmiešame s cibuľou, brusnicami, orechmi, soľou a korením.

Krok 3

Uhorky ošúpeme, nakrájame na kúsky dlhé 4–5 cm, zbavíme ich jadier, pričom steny a dno ponecháme neporušené. Uhorky naplníme plnkou a ozdobíme šunkou nakrájanou na tenké pásiky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik