K receptu
Uhorky sa dobre hodia do plnky – treba sa v tom len dobre vyznať. Najlepšie je použiť hlukový nôž. Výsledkom je rýchle a efektívne predjedlo, ktoré je veľmi pohodlné na jedenie a servírovanie.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaFusion kuchyňaPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieDetské menuPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE10 mladých stredne veľkých uhoriek 150–180 g mäkkého kozieho syra 50–70 g lúpaných pražených lieskových orieškov 50 g sušených brusníc 3–4 plátky sušenej šunky 1 polievková lyžica. l. prírodný jogurt 2–3 zelené cibuľky 1–2 vetvičky rozmarínu soľ a čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte brusnice a zelenú cibuľu. V hrnci prevarte 1 šálku vody, pridajte rozmarín a brusnice. Odstráňte z tepla a ochlaďte. Vložte do sitka, vyberte rozmarín a vysušte brusnice.
Krok 2
Lieskové orechy nasekáme nahrubo. Syr roztlačte vidličkou, pridajte jogurt. Zmiešame s cibuľou, brusnicami, orechmi, soľou a korením.
Krok 3
Uhorky ošúpeme, nakrájame na kúsky dlhé 4–5 cm, zbavíme ich jadier, pričom steny a dno ponecháme neporušené. Uhorky naplníme plnkou a ozdobíme šunkou nakrájanou na tenké pásiky.