K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 3 varenie: 1 hodinaKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIENa 3-litrovú nádobu: uhorky, listy ríbezlí, čerešne, nové korenie, kôpor, klinčeky, 1 zväzok kaliny, 1 polievková lyžica. l. cukor 2 lyžice. l. soľ 1 lyžička 70% octová esencia 1 polievková lyžica. l. vodka tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky namočíme do studenej vody. Umyte a odrežte konce. Vložte do pohára, pridajte korenie, listy a zväzok kaliny. Zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť, vodu scedíme.
Krok 2
Do vody pridáme cukor a soľ, privedieme do varu, pridáme ocot.
Krok 3
Nalejte soľanku a pridajte do nádoby 1 polievkovú lyžicu vodky. Zrolovať.