K receptu
Neskutočne chutný šalát na zimu, kombinácia uhoriek a škorice je jednoducho úžasná.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaPraženieDusenie, chradnutieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍuhorky – 1 kg nové korenie – 4 hrášky čierne korenie – 4 hrášok cibule – 2 ks cesnak – 3 zuby bobkový list – 2 ks paradajkový pretlak – 250 g cukru – 2 polievkové lyžice. l škorica – podľa chuti soľ, korenie kyselina citrónová – štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V hrnci rozohrejeme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja, cibuľu (na pol krúžky) a cesnak (na plátky) podusíme do mäkka.
Krok 2
Pridáme uhorky (plátky), prikryté varíme 10 minút.
Krok 3
Pridajte korenie, paradajkový pretlak a podľa potreby trochu vody. Dusíme asi 20 minút, kým nevychladne. Pridajte kyselinu citrónovú. Šalát je pripravený.
Krok 4
Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tento šalát je možné uzavrieť v pohároch alebo ho môžete uvariť len tak.
UŽITOČNÉ RADY
Nemusíte použiť paradajkový pretlak, dodá vám úplne inú chuť.