Uhorky v cesnakovo-paradajkovej omáčke

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajky – 1,5 kg Sladká paprika – 2 ks Paprika – 1 struk Cesnak – 9 veľkých strúčikov Cukor – 200 g Rastlinný olej – 100 ml Ocot 9% – 100 ml Soľ – 1 polievková lyžica. l.Uhorky – 2-3 kg Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky nakrájame pozdĺžne na dlhé plátky. Umiestnite ich vertikálne do sterilizovaných 0,75 litrových pohárov.

Krok 2

Paradajky, papriky, cesnak prejdite cez mlynček na mäso.

Krok 3

Pridáme cukor, soľ, olej, ocot a prevaríme.

Krok 4

Poháre s uhorkami nalejte vriacou tekutinou. Aby hustá plnka cez uhorky lepšie presakovala na dno zaváracieho pohára, možno plátky zľahka stlačiť nožom.

Krok 5

Umiestnite poháre s vekom do panvice s horúcou vodou až po vešiaky. Priveďte do varu, nechajte 5 minút postáť.

Krok 6

Zrolujte plechovky. Náplň vystačí na 6-7 0,75 litrových plechoviek.

Krok 7

Ak je uhoriek málo, ale náplň zostáva, môžete ju použiť na prípravu sortimentu uhoriek a paradajok alebo len paradajok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik