K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUParadajky – 1,5 kg Sladká paprika – 2 ks Paprika – 1 struk Cesnak – 9 veľkých strúčikov Cukor – 200 g Rastlinný olej – 100 ml Ocot 9% – 100 ml Soľ – 1 polievková lyžica. l.Uhorky – 2-3 kg Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájame pozdĺžne na dlhé plátky. Umiestnite ich vertikálne do sterilizovaných 0,75 litrových pohárov.
Krok 2
Paradajky, papriky, cesnak prejdite cez mlynček na mäso.
Krok 3
Pridáme cukor, soľ, olej, ocot a prevaríme.
Krok 4
Poháre s uhorkami nalejte vriacou tekutinou. Aby hustá plnka cez uhorky lepšie presakovala na dno zaváracieho pohára, možno plátky zľahka stlačiť nožom.
Krok 5
Umiestnite poháre s vekom do panvice s horúcou vodou až po vešiaky. Priveďte do varu, nechajte 5 minút postáť.
Krok 6
Zrolujte plechovky. Náplň vystačí na 6-7 0,75 litrových plechoviek.
Krok 7
Ak je uhoriek málo, ale náplň zostáva, môžete ju použiť na prípravu sortimentu uhoriek a paradajok alebo len paradajok.