K receptu
Príprava uhoriek na zimu je tradičnou letnou aktivitou, najmä od júla do septembra. Podelím sa o recept, podľa ktorého ich pripravujeme v našej rodine.
zložitosť: ľahko Kalórie: 25,69 kcal/porcia Porcie: 40 Použité: 1,08 g/0,18 g/5,01KonzervovanieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍstredne veľké uhorky – 4 kg kôpru – zväzok listov čiernych ríbezlí – zväzok listov chrenu – zväzok estragónu – zväzok cesnaku – 2-3 hlavy vody 50 g soli na 1 liter vody 25 g cukru na 1 liter vody ocot 9 % korenia sušené klinčeky bobkový list Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky namočíme na 3-4 hodiny do studenej vody.
Krok 2
Odlúpnite hlavy cesnaku, opláchnite a osušte zeleninu, rozložte na rovnaké časti s hmotnosťou 15-20 gramov na 1 nádobu.
Krok 3
Pripravte si náplň: na 1 liter vody 50 g soli a 25 g cukru.
Krok 4
Poháre sterilizujeme. Na spodok každej nádoby položte zeleninu, nalejte 2 polievkové lyžice. l. ocot, pár strúčikov cesnaku, 4-5 zrniek korenia a strúčiky každý, bobkový list. Uložíme uhorky a zalejeme horúcou omáčkou. Poháre prikryte vekom a zohrievajte 10-12 minút. Zaváracie poháre vyberieme a zrolujeme (alebo uzatvoríme viečkom). Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Počas zahrievania je potrebné sledovať farbu uhoriek: ak sa ich farba zmenila na olivovú, potom teplota v nádobe dosiahla 67-70 stupňov, nemali by sa prehrievať.
UŽITOČNÉ RADY
Ak použijete 700-gramové poháre, ich čas ohrevu sa skráti na 6 až 8 minút a množstvo zelene sa jednoducho zníži na 10 g, stačí 1 strúčik cesnaku.