K receptu
Jekaterina Kochetkováeditor fotografií na webovej stránke Gastronom.ru, navrhuje, aby ste dlho nestáli pri sporáku a nepreťažovali sa jedlom, takže program zahŕňa zeleninový guláš.
zložitosť: ľahko Kalórie: 208,49 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 6,31 g/5,95 g/32,42Hlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpolovica strednej hlávky mladej kapusty 3-4 zemiaky 1-2 mrkvy 2 cukety 3-4 paradajky 2 cibule 1-2 strúčiky cesnak soľ, korenie a rastlinný olej zelenina (petržlen, kôpor) – voliteľné Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nakrájajte na veľké kúsky a položte na dno hrnca (s hrubým dnom). Zemiaky a cuketu nakrájame na stredne veľké kocky a poukladáme v rovnomernej vrstve na kapustu. Bez miešania zeleniny do nej pridajte malé množstvo rastlinného oleja. Prikryjeme pokrievkou a varíme na najmenšom ohni 5-7 minút.
Krok 2
Kým sa zelenina dusí, nakrájame nadrobno cibuľu a nastrúhame mrkvu. Paradajky nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime malé množstvo oleja, cibuľku a mrkvu za stáleho miešania opekáme 3-4 minúty do mäkka, aby sa zelenina nepripálila. Potom pridajte paradajky, premiešajte a spolu ešte pár minút povarte.
Krok 3
Opečenú zeleninu pridajte do panvice. Pridajte soľ, korenie a premiešajte. Ak je v zelenine málo tekutiny, pridajte trochu horúcej vody. Zeleninu dusíme pod pokrievkou za občasného miešania a pridávania vody na miernom ohni do mäkka 7-10 minút.
Krok 4
Keď je guláš pripravený, pridajte nasekaný cesnak a bylinky, ak chcete.