K receptu
Jednoduché a cenovo dostupné jedlo. Môže byť pripravený pre rodinu na obed alebo večeru.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina 20 minút Pridať. čas: 40 minRúraPraženiePečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzemiaky 1,5 kg pollock steaky 600 ks pohánkovej cibule 2 ks paprika 2 ks paradajky 3 ks maslo 50 g múky 5 lyžíc rastlinného oleja 6 lyžíc vetvičky rozmarínu 1 ks mleté čierne korenie podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka mier a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Vložte do hrnca s vodou. Priveďte do varu, pridajte trochu soli a na miernom ohni varte do mäkka.
Krok 2
Z uvarených zemiakov scedíme vodu. Roztlačte na pyré, pridajte maslo. Ochladí sa na teplotu miestnosti.
Krok 3
Pridajte 2 polievkové lyžice do vychladnutej zemiakovej kaše. l. múku a zašľaháme vajíčko, premiešame.
Krok 4
Rybu vopred vyberte a rozmrazte pri izbovej teplote. Odstráňte prebytočnú tekutinu a osušte steaky. Opatrne vyrežte chrbtové kosti. Rybu osolíme a okoreníme.
Krok 5
Kúsky rýb vyhrabte v múke, prebytočnú zmes otraste. Rozpálime olej a rybu opečieme z oboch strán, kým jemne nezhnedne. Vyprážané ryby položte na tanier.
Krok 6
Cibuľu ošúpeme, umyjeme a osušíme. Nakrájajte na krúžky. Nalejte 2 polievkové lyžice do čistej panvice. l. olejov Za občasného miešania opečte cibuľu do mäkka a do zlatista. Vložte cibuľu do misy a nechajte olej v panvici.
Krok 7
Odstráňte semená z papriky a nakrájajte na malé kúsky. Papriky smažte na oleji 2-3 minúty za stáleho miešania. Opečenú papriku preložíme na ďalší tanier.
Krok 8
Vložte zemiakovú kašu do vymastenej panvice a rozložte ju na dno a boky panvice.
Krok 9
Na pyré položíme vrstvu opraženej cibule, potom vrstvu korenia.
Krok 10
Opečenú rybu položíme na papriku. Nalámte vetvičku rozmarínu na malé kúsky a položte na rybu.
Krok 11
Paradajky umyjeme, osušíme, nakrájame na kolieska. Na ryby položte plátky paradajok. Paradajky pokvapkáme zvyšným olejom. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 35–40 minút.
Krok 12
Miska je pripravená! Môžete podávať priamo vo forme. Ozdobte obľúbenou zeleňou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto tresky môžete použiť akúkoľvek bielu rybu – steaky alebo filé.
UŽITOČNÉ RADY
Zeleninu v koláči je možné nahradiť alebo pridať inú.