Ako variť pôstne kulebyaka

Ako variť pôstne kulebyaka

Ako variť pôstne kulebyaka

Výdatná a chutná kulebyaka osloví každého: pôstnych ľudí, nepôstnych ľudí, vegetariánov, tých, ktorí radi varia a jednoducho jedia chutné jedlo. Ovládame proces varenia.

Ako variť pôstne kulebyaka

Dôležité vedieť!

  • Pôstna kulebyaka je dobrá so všetkými druhmi obilnín, vrátane tých, ktoré sú pre ruskú kuchyňu úplne nezvyčajné. Môže to byť ryža: bežná, hnedá alebo divoká, špaldová alebo ovsená kaša, bulgur alebo kuskus, amarant alebo quinoa, zelená pohánka alebo raž.
  • Ako bielkovinovú zložku môžete brať nie huby, ale strukoviny: červenú alebo bielu fazuľu, akýkoľvek druh šošovice alebo cícer. Strukoviny by mali byť úplne uvarené a ochutené soľou, korením a olejom.
  • Pre tento recept môžete reinterpretovať slávne ruské príslovie a hrdo vyhlásiť Kulebyak nemôžete pokaziť cibuľou». Vyprážaná cibuľa dáva veľmi bohatú chuť.

Pôstna kulebyaka s hubami a kašou

Pôstna kulebyaka s hubami a kašou
Pôstna kulebyaka s hubami a kašou

10-12 porcií

Čo potrebujete:

  • 1 veľký zemiak (200 g).
  • 700 g múky
  • 7 g suchého droždia
  • 10 g soli
  • 30 g cukru
  • olivový olej
  • 1,5 kg cibule
  • 1 polievková lyžica. l. semená rasce
  • 250 g obilnín z prosa
  • 250 g pohánkových jadier
  • 500 g akýchkoľvek húb
  • 10-12 tenkých palaciniek
  • silný sladký čaj na mazanie

Čo robiť:

1. Na cesto ošúpeme zemiaky, nakrájame na malé kúsky, pridáme 350 ml horúcej vody, uvaríme do mäkka. V bujóne roztlačte na pyré, ochlaďte 15 minút. Pridajte soľ, cukor, droždie, múku a 4 polievkové lyžice. l. maslo, vymiesime elastické cesto, vložíme do misy, uzavrieme a necháme na teplom mieste 1,5 hodiny.

Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť
Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť

2. Cibuľu nakrájajte na štvrtiny koliesok, opečte so soľou v 100 ml oleja do hneda, 15 minút. O 2 min. Do konca smaženia pridajte rascu. Opraženú cibuľu rozdelíme na 3 rovnaké časti.

Cibuľu opražíme do hneda, ku koncu pridáme rascu
Cibuľu opražíme do hneda, ku koncu pridáme rascu

3. Vo vriacej vode v rôznych panviciach súčasne uvaríme nadrobené proso a pohánkovú kašu (pomer obilnín a vody 1:2,5). Každý druh kaše zmiešame s 1/3 cibule.

Na rôznych panviciach uvarte drobivé proso a pohánkovú kašu
Na rôznych panviciach uvarte drobivé proso a pohánkovú kašu

4. V prípade potreby opláchnite huby a nakrájajte na stredné kocky. Smažte na maximálnom ohni, najskôr na suchej panvici, 5 minút. Potom pridajte olej a smažte ďalšie 2-3 minúty. Pridajte zvyšnú opečenú cibuľu.

Smažte huby
Smažte huby

5. Cesto rozdeľte približne na polovicu. Trochu väčšiu časť rozvaľkajte na veľký ovál a položte na plech.

Vykysnuté cesto rozdelíme približne na polovicu
Vykysnuté cesto rozdelíme približne na polovicu

6. Na cesto položte 3 druhy plnky a oddeľte ich palacinkami (šampiňóny by mali byť v strede). Okraje cesta necháme voľné, asi 2 cm.

Na cesto navrstvíme 3 druhy plnky, ktoré oddelíme palacinkami
Na cesto navrstvíme 3 druhy plnky, ktoré oddelíme palacinkami

7. Zvyšné cesto rozvaľkáme na rovnaký ovál, plnky opatrne prikryjeme, okraje spojíme a pritlačíme. Koláč necháme odležať na teplom mieste, potrieme čajom a urobíme otvory na únik pary. Pečieme pri teplote 170°C v spodnej tretine rúry približne 40 minút.

Kulebyaka necháme odpočívať na teplom mieste
Kulebyaka necháme odpočívať na teplom mieste

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #pôstne pečenie #kulebyaka #pôstny koláčSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik