K receptu
Mozzarella sa zriedka vypráža ako napríklad suluguni alebo halloumi a už vôbec nie na šalát Caprese. Ale na počesť sviatku nám už nič nebude brániť v príprave špeciálneho Caprese – s vyprážaným syrom. Nezabudnite rozložiť šalát vo forme venca – bude to elegantnejšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 448,55 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 20,56 g/33,79 g/15,41PraženieŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoKarnevalNový rokVeľká nocVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g mladého špenátu 1 veľký zväzok zelenej bazalky 200 g cherry paradajok 3–4 Baku paradajky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 3 lyžice. l. balzamikový krém s figami alebo malinami soľ čerstvo mletým čiernym korenímNa syr:500 g mini mozzarelly 2 vajcia múka ochutená strúhankou soľ rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na syr rozšľaháme vajcia do hladka v širokej miske alebo miske. Do druhej nalejte múku, dochuťte paprikou a soľou.
Krok 2
Osušte mozzarellu na papierových utierkach. Každú guľôčku najskôr vyvaľkáme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke a zatlačíme na povrch. Položte na podnos.
Krok 3
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Baku paradajky nakrájajte na plátky hrubé 7–9 mm.
Krok 4
Bazalku zbavíme stopiek a listy zmiešame so špenátom.
Krok 5
Na dresing vyšľaháme maslo s balzamikovým krémom, 1/3 zmiešame s cherry paradajkami; ďalšia 1/3 – s listami. Listy položte na tanier vo forme venca, medzi listy rozložte paradajky Baku a cherry paradajky. Soľ a korenie podľa chuti.
Krok 6
Olej na vyprážanie rozohrejeme na 180°C. Opečenú mozzarellu opečieme do zlatista, scedíme na papierových utierkach a položíme na veniec. Podávame s dresingom.