Caprese veniecový šalát s vyprážaným syrom

K receptu

Mozzarella sa zriedka vypráža ako napríklad suluguni alebo halloumi a už vôbec nie na šalát Caprese. Ale na počesť sviatku nám už nič nebude brániť v príprave špeciálneho Caprese – s vyprážaným syrom. Nezabudnite rozložiť šalát vo forme venca – bude to elegantnejšie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 448,55 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 20,56 g/33,79 g/15,41PraženieŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoKarnevalNový rokVeľká nocVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g mladého špenátu 1 veľký zväzok zelenej bazalky 200 g cherry paradajok 3–4 Baku paradajky 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 3 lyžice. l. balzamikový krém s figami alebo malinami soľ čerstvo mletým čiernym korenímNa syr:500 g mini mozzarelly 2 vajcia múka ochutená strúhankou soľ rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na syr rozšľaháme vajcia do hladka v širokej miske alebo miske. Do druhej nalejte múku, dochuťte paprikou a soľou.

Krok 2

Osušte mozzarellu na papierových utierkach. Každú guľôčku najskôr vyvaľkáme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke a zatlačíme na povrch. Položte na podnos.

Krok 3

Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Baku paradajky nakrájajte na plátky hrubé 7–9 mm.

Krok 4

Bazalku zbavíme stopiek a listy zmiešame so špenátom.

Krok 5

Na dresing vyšľaháme maslo s balzamikovým krémom, 1/3 zmiešame s cherry paradajkami; ďalšia 1/3 – s listami. Listy položte na tanier vo forme venca, medzi listy rozložte paradajky Baku a cherry paradajky. Soľ a korenie podľa chuti.

Krok 6

Olej na vyprážanie rozohrejeme na 180°C. Opečenú mozzarellu opečieme do zlatista, scedíme na papierových utierkach a položíme na veniec. Podávame s dresingom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik