K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké mäsité paradajky alebo 300 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 5 cm koreň čerstvého zázvoru 1-2 zelené čili papričky 450 g červenej šošovice 0,5 ČL. mletá kurkuma, koriander, čili vločky 2 polievkové lyžice. l. tamarindová pasta alebo limetová šťava 4-5 strúčikov cesnaku 5 polievkových lyžíc. l. olivový olej 3–4 vetvičky koriandra soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerstvé paradajky olúpeme a nakrájame na veľké kúsky. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle, čili papričku (bez semienok alebo s nimi) nasekáme nadrobno. Vo veľkom hrnci skombinujte pripravené ingrediencie so šošovicou.
Krok 2
Pridajte 1,6–1,7 litra studenej pitnej vody. Privedieme do varu, pridáme kurkumu. Znížte teplotu a varte, kým sa nezíska pyré, asi 30 minút. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte trochu vody.
Krok 3
Pridajte tamarindovú pastu alebo limetkovú šťavu, soľ a mletý koriander. Miešajte. Odstráňte z tepla.
Krok 4
Súčasne opečte mletý cesnak na panvici na strednom ohni s olivovým olejom do zlatista, 2–3 minúty. Pridajte čili vločky. Zahrievajte ďalších 10 sekúnd.
Krok 5
Položte šošovicu na taniere. Pridajte nadrobno nakrájaný koriandr a pokvapkajte okoreneným olejom z panvice. Podávajte horúce.