K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUpetržlen – 1 zväzok olivový olej – 4 lyžice. l červená paprika – podľa chuti soľ – podľa chuti zelená šošovica – 1/4 balenia (110 g) cestoviny – 300 varených kreviet (ošúpaných) – 200 g cherry paradajok – 8-10 ks cesnaku – 3-4 strúčiky cibuľa – 1- 2 malé žiarovky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte šošovicu na 30 minút a potom varte 15-20 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Krok 2
Kým sa uvaria cestoviny a šošovica, nakrájajte cibuľu na polkolieska. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Paradajky nakrájajte na štvrtiny alebo polovice.
Krok 3
Cesnak opražíme na olivovom oleji. Pridajte k tomu krevety. Všetko spolu smažte 2 minúty.
Krok 4
Pripravenú šošovicu pridajte ku krevetám, premiešajte, odstráňte z tepla a nechajte 2 minúty postáť.
Krok 5
Medzitým na inej panvici rýchlo orestujeme na olivovom oleji cibuľu. Pridajte paradajky nakrájané na plátky a korenie. Všetko spolu smažte 1 minútu.
Krok 6
Hotové cestoviny dáme na tanier a pokvapkáme olivovým olejom. Na cestoviny položíme šošovicu s krevetami, opraženou cibuľkou a paradajkami. Osolíme, prelejeme vzniknutou omáčkou (po opekaní paradajok a cibule pozbierame) a posypeme petržlenovou vňaťou.