Cestoviny so šošovicou a krevetami

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUpetržlen – 1 zväzok olivový olej – 4 lyžice. l červená paprika – podľa chuti soľ – podľa chuti zelená šošovica – 1/4 balenia (110 g) cestoviny – 300 varených kreviet (ošúpaných) – 200 g cherry paradajok – 8-10 ks cesnaku – 3-4 strúčiky cibuľa – 1- 2 malé žiarovky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Namočte šošovicu na 30 minút a potom varte 15-20 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu.

Krok 2

Kým sa uvaria cestoviny a šošovica, nakrájajte cibuľu na polkolieska. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Paradajky nakrájajte na štvrtiny alebo polovice.

Krok 3

Cesnak opražíme na olivovom oleji. Pridajte k tomu krevety. Všetko spolu smažte 2 minúty.

Krok 4

Pripravenú šošovicu pridajte ku krevetám, premiešajte, odstráňte z tepla a nechajte 2 minúty postáť.

Krok 5

Medzitým na inej panvici rýchlo orestujeme na olivovom oleji cibuľu. Pridajte paradajky nakrájané na plátky a korenie. Všetko spolu smažte 1 minútu.

Krok 6

Hotové cestoviny dáme na tanier a pokvapkáme olivovým olejom. Na cestoviny položíme šošovicu s krevetami, opraženou cibuľkou a paradajkami. Osolíme, prelejeme vzniknutou omáčkou (po opekaní paradajok a cibule pozbierame) a posypeme petržlenovou vňaťou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik