Dusené jahňacie so šošovicou

K receptu

Dobrý recept na zlé počasie. Voňavé jahňacie mäso, také jemné, že ho môžete jesť aj bez noža, jemná varená šošovica, tradičné korenie, koriander a mäta – a tu máte večeru v štýle Blízkeho východu. Toto jedlo stojí za váš čas, najmä preto, že väčšinu práce robí oheň.

zložitosť: priemer Kalórie: 868,52 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 61,18 g/45,71 g/52,02Dusenie, chradnutieHlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1,5 kg jahňacieho mäsa s kosťou (krk) 2 šálky zelenej šošovice 450 g nakrájaných paradajok, konzervovaných vo vlastnej šťave 2 veľké cibule 4 strúčiky cesnaku 1-2 zelené chilli papričky 5 vetvičiek mäty 1 zväzok koriandra 1 polievková lyžica. l. mletý koriander 1 lyžička. mletá rasca olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zelenú šošovicu prepláchnite a namočte na 30 minút do studenej vody.

Krok 2

Jahňacie mäso nakrájajte na veľké kusy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak rozdrvte plochou stranou noža, odstráňte šupku. Chilli papričku pozdĺžne rozrežte, podľa potreby odstráňte semienka a nakrájajte na polovičné krúžky.

Krok 3

V širokom hrnci zohrejte olivový olej. Jahňacie mäso opečieme na prudkom ohni v niekoľkých fázach zo všetkých strán do zlatista, preložíme na tanier a udržiavame v teple. Do zvyšného oleja pridajte cibuľu, čili a cesnak, znížte teplotu a smažte 5 minút.

Krok 4

Mäso vrátime do panvice, zalejeme 1 šálkou vriacej vody a prikryté dusíme na miernom ohni 1 hodinu.

Krok 5

Zvýšte teplotu, pridajte do panvice šošovicu a 2,5 šálky vriacej vody. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 40 minút. Pridajte do panvice paradajky, koriander, rascu a podľa potreby ešte trochu vody a varte 15 minút. Pridajte trochu soli. Šošovicu dochutíme, ak treba, varíme ešte 5-10 minút.

Krok 6

Nasekajte mätu a koriandr a pridajte do panvice. Nalejte 4 polievkové lyžice. l. olivový olej a premiešajte. Dochutíme korením a misu necháme 15 minút prikrytú. Namiesto šošovice môžeme použiť vopred namočenú malú bielu fazuľu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik