K receptu
Plnená zelenina (paradajky, uhorky a paprika) bola a je veľmi, veľmi obľúbená. Rozhodli sme sa nezostať pri jednej plnke a paradajky sme napchali rybím šalátom a hydinovým šalátom. Šproty a prepelice nám pomáhajú.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 45 minVečeraObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg pevných paradajok s hrubou šupkou rastlinný olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenieAko obliecť rybí šalát:3 polievkové lyžice. l. voňavý rastlinný olej 3 lyžice. l. 2-3% ocot 0,5 lyžičky. kryštálový cukor soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa rybí šalát:150 g šproty alebo sardely 2 varené zemiaky 1 varená mrkva 2 čerstvé uhorky 2 stonky zelenej cibule s cibuľou 5-6 listov zeleného šalátu, najlepšie hlávkového šalátu 3 polievkové lyžice. l. zelený hrášok 1 vetvička petržlenu a kôpruNa hydinový šalát:filé z polopečeného alebo vyprážaného lieskového tetrova/jarabice alebo 1 prepelice 1 varený zemiak 1 vajce uvarené na tvrdo 2 čerstvé uhorky majonéza Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na hydinový šalát nakrájajte hydinové filé, zemiaky a vajce na malé kocky. Uhorky (v prípade potreby odstráňte šupku) prekrojte na polovice, ostrou lyžicou odstráňte semienka a nasekajte nadrobno. Pripravené ingrediencie zmiešame s majonézou.
Krok 2
Na rybí šalát odstráňte z rýb hlavy, chvosty a vnútornosti a nakrájajte na malé kúsky. Zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky veľkosti zeleného hrášku. Uhorky (v prípade potreby odstráňte šupku) prekrojte na polovice, ostrou lyžicou odstráňte semienka a nakrájajte ako zemiaky a mrkvu. Pripravené suroviny zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, šalátom, zeleným hráškom, petržlenovou vňaťou a kôprom. Na dresing zmiešame všetky ingrediencie a vmiešame do výslednej zmesi.
Krok 3
Odrežte vrchnú ¼-1/5 paradajok. Nevyhadzujte to. Ostrou lyžicou vydlabte semienka a dužinu a nasekajte ju nadrobno. Vnútro paradajok potrieme zmesou soli a korenia. Nepreháňajte to! Plňte napoly rybím šalátom a napoly hydinovým šalátom. Prikryjeme narezanými „viečkami“, položíme na tanier a podávame.