K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 569,75 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 17,31 g/33,00 g/49,55ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEolivový olej – 4 lyžice. l.1 polievková lyžica. l. horčica hrubá 0,5 červenej cibule 4 párky 2 uhorky 50 g parmezánu 250 g cestovín farfalle (mašličkovité) soľ 1 sladká žltá paprika Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Do misky nalejeme olej, pridáme horčicu a cibuľu. Okoreníme, premiešame a necháme 15 minút teplé, potom olej precedíme cez jemné sitko.
Krok 2
Farfalle uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, scedíme v cedníku.
Krok 3
Uhorky umyte a nakrájajte na pásiky. Odstráňte jadro sladkej papriky spolu so stopkou, opláchnite a nakrájajte parmezán na tenké plátky. Párky nakrájame na kolieska a na panvici za stáleho miešania opekáme do zlatista, asi 3 minúty; preložíme do šalátovej misy. Pridajte teplé cestoviny, uhorky, papriku a syr. Pridajte ochutený olej a premiešajte.