Hruškové „maslo“ so škoricou

Hruškové „maslo“ so škoricou

hruškové "maslo" K receptu

Najjemnejší džem od zástupkyne šéfredaktora časopisu „Gastronom“ Marianny Orlinkovej.

zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg aromatických hrušiek (môžu byť tvrdé alebo naopak veľmi zrelé) cukru (treba odvážiť neskôr) 2 tyčinky škorice Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hrušky nakrájajte na 4-6 kúskov, bez šupky a jadrovníka.

Krok 2

Vložíme do hrnca, zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody, pridáme škoricu, privedieme do varu a prikryté varíme do úplného zmäknutia 20-25 minút.

Krok 3

Hrušky pretrieme cez sitko a vzniknuté pyré odvážime. Zmiešame s cukrom v pomere 1:1. Dajte na mierny oheň a varte za častého miešania do hneda – zmes by mala byť dosť hustá, asi 1 hodinu.

Krok 4

Vložte do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik