Hruškové „maslo“ so škoricou
K receptu
Najjemnejší džem od zástupkyne šéfredaktora časopisu „Gastronom“ Marianny Orlinkovej.
zložitosť: priemer Porcie: 3 varenie: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE2 kg aromatických hrušiek (môžu byť tvrdé alebo naopak veľmi zrelé) cukru (treba odvážiť neskôr) 2 tyčinky škorice Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrušky nakrájajte na 4-6 kúskov, bez šupky a jadrovníka.
Krok 2
Vložíme do hrnca, zalejeme 2 hrnčekmi studenej vody, pridáme škoricu, privedieme do varu a prikryté varíme do úplného zmäknutia 20-25 minút.
Krok 3
Hrušky pretrieme cez sitko a vzniknuté pyré odvážime. Zmiešame s cukrom v pomere 1:1. Dajte na mierny oheň a varte za častého miešania do hneda – zmes by mala byť dosť hustá, asi 1 hodinu.
Krok 4
Vložte do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.