Jemne solený zeleninový šalát

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 12 hŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpol hlávky kapusty (asi 400 g) 200 g mrkvy 300 g sladkej papriky rôznych farieb 300 g uhoriek, možno aj dlhoplodých 1 stredný zväzok petržlenu 1 citrón olivový alebo nerafinovaný slnečnicový olej čerstvo mleté ​​čierne korenie stredne mleté ​​jodizované morská soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z dôkladne umytého citróna odstráňte kôru pomocou noža a nakrájajte na stredné kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme nie príliš nadrobno. Zmiešajte petržlen s kôrou v malej nádobe, posypte 0,5 lyžičky. osolíme, premiešame, prikryjeme a dáme do chladničky na 12–24 hodín.

Krok 2

Kapustu nastrúhame nie príliš najemno. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na stredné kúsky. Sladkú papriku, mrkvu a uhorky nakrájame na tenké kocky.

Krok 3

Zmiešajte kapustu, uhorky, papriku a mrkvu vo veľkom cedníku. Posypte 2 polievkové lyžice. l. osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešajte rukami, trochu stlačte zeleninu. Vložte do misy, prikryte a vložte do chladničky na 12-24 hodín.

Krok 4

Z petržlenovej vňate scedíme šťavu, petržlenovú vňať zmiešame s kôrou a osolenou zeleninou. Dochutíme olejom a korením a podávame ako predjedlo alebo prílohu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik