K receptu
Toto predjedlo z krevetového šalátu podávané na hrnčekoch čerstvej uhorky je v podstate dievčenské. Zdá sa, že bol vytvorený pre milé dámske stretnutia alebo rozlúčky so slobodou. Vyzerá úhľadne, príťažlivo a vďaka tomu nevzniká zbytočný pocit nadmernej sýtosti.
zložitosť: ľahko Kalórie: 38,87 kcal/porcia Porcie: 16 varenie: 20 min Použité: 0,81 g/3,33 g/1,38VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 16 PORCIÍ2 stonky zeleru polovica červenej sladkej cibule 30 varených olúpaných kreviet 5-6 polievkových lyžíc. l. tučná kyslá smotana 0,5 lyžičky. horčica 1 polievková lyžica. l. sladká čili omáčka 1 dlhá uhorka 3 pažítka soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zeler ošúpeme od hrubších vlákien a nakrájame nadrobno. Červenú cibuľu nakrájame na veľmi malé kocky a opláchneme studenou vodou. Vložte do cedníka, aby odkvapkal a osušte papierovými utierkami. Skombinujte krevety, zeler a cibuľu.
Krok 2
V malej miske vyšľaháme kyslú smotanu, horčicu a čili omáčku, dochutíme soľou a korením. Šalát okoreníme a premiešame.
Krok 3
Uhorku nakrájajte na 14-16 plátkov. Na každý položte kopec šalátu. Pažítku nasekáme nadrobno a pred podávaním ozdobíme predjedlo.