K receptu
Vďaka jemnému krémovému dresingu bude tento šalát hitom každej dovolenky.
zložitosť: priemer Kalórie: 344,75 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 27,04 g/16,74 g/19,02VečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g filé z kuracích pŕs 150 g cherry paradajok 350 g konzervovanej kukurice 150 g ľadového šalátu 5–6 zelených cibuliek 3 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán 4 veľké kúsky bieleho chleba olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa tankovanie150 g smotany 20% tuku 125 g jogurtu alebo kyslej smotany 3 polievkové lyžice. l. majonéza 2 lyžice. l. citrónová šťava 1 strúčik cesnaku 3 polievkové lyžice. l. strúhaný parmezán soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na zálievku ošúpeme cesnak, nasekáme nadrobno a pomelieme so štipkou soli. Všetky ingrediencie na dresing zmiešame v miske a vyšľaháme do hladka.
Krok 2
Rúru predhrejeme na 200°C. Kuracie filé osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre 15 minút. Vypnite oheň a nechajte filet v horúcej rúre ďalších 10 minút.
Krok 3
Kuracie mäso preložíme na tanier, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Nakrájajte na stredné kocky.
Krok 4
Chlieb nakrájajte na kocky a položte na plech vystlaný pergamenom. Pokvapkáme olivovým olejom, soľou a korením. Vložíme do rúry a pečieme pri 180°C do zlatista. Počas pečenia raz premiešame.
Krok 5
Vložte kukuricu do cedníka a nechajte tekutinu odtiecť.
Krok 6
Cherry paradajky nakrájame na polovice. Zelenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky. Ľadový šalát nakrájame na pásiky.
Krok 7
Ľadový šalát, paradajky, kukuricu, cibuľu a kuracie mäso dáme do šalátovej misy, prelejeme dresingom a premiešame. Potom pridáme nastrúhaný parmezán a krutóny a ihneď podávame.