K receptu
Autorka Gatronom.ru Anna Delianidi jej vkusu úplne dôveruje. Kuracie rezne s bruschettami sú presne taký prípad: všetko je tu pripravené v autorskom štýle.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIENa bruschettu:čerstvo mleté čierne korenie petržlenová vňať alebo 2-3 vetvičky kôpru bata alebo bieleho chleba – 6 ks syra feta – 4-6 PL stredne veľkých paradajok – 4-5 ks.Na kuracie rezne:čerstvo mleté čierne korenie strúhanka čerstvá petržlenová vňať – 2 ČL vajec – 2 filé z kože – 400 g soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie filé nakrájajte nožom alebo v mixéri čo najjemnejšie. Nasekané mäso vložte do hlbokej misy, pridajte vajcia, soľ a korenie a dôkladne premiešajte. Ochutnáme, podľa potreby dosolíme a ešte raz premiešame. Pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku a opäť prehnetieme mleté mäso.
Krok 2
Pomocou polievkovej lyžice formujte malé karbonátky. Položte panvicu s rastlinným olejom na strednú teplotu a zohrejte ju. Umiestnite rezne a opečte ich najskôr na jednej strane 2 minúty na silnom ohni, potom oheň zmiernite a rezne smažte ďalšie 2-3 minúty. Otočte a opečte aj z druhej strany.
Krok 3
Kým sa rezne vyprážajú, pripravíme si bruschettu. Kúsky chleba osušíme pod grilom v rúre alebo v hriankovači z oboch strán. Kým je chlieb teplý, potrieme ho olivovým olejom. Paradajky nakrájame na malé kocky, pridáme soľ a korenie. Zmiešajte s nasekanými bylinkami podľa vlastného výberu. Chlieb potrieme syrom feta a navrch poukladáme paradajky.
Krok 4
Na tanier poukladáme osmažené rezne a vedľa nich bruschetta. Podávajte jedlo na stôl v tejto forme.