K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 24 hodín Pridať. čas: 10 minŽiadna tepelná úpravaruská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ8-10 malých silných uhoriek 3-4 strúčiky cesnaku 5-6 korenia niekoľko dáždnikov kôpru, listy čerešní a ríbezlí, listy chrenu v množstve 1 polievková lyžica. l. na 400 ml vody cukor 1 ČL 1 čili paprička Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky umyte, odrežte špičku so stopkou (malé uhorky nekrájam) a pevne vložte do pohára. Medzi ne položte listy a korenie.
Krok 2
Prevarte asi 1 liter vody, rozpustite v nej soľ a cukor, uhorky úplne zalejte horúcou soľankou a nechajte 24 hodín pri izbovej teplote.
Krok 3
Takto pripravené uhorky budú jemne osolené, so svetlozelenou šupkou a jemnou chuťou. No, aby ste získali kyslé uhorky, musíte urobiť nasledovné: ponechajte uhorky v slanom náleve ďalšie 1-3 dni pri rovnakej teplote, kým sa nezakalí. Potom by sa soľanka mala precediť, potom uvariť a znova naliať na uhorky. Na druhý deň budú uhorky hotové.