K receptu
S láskou k uhorkám. Veľmi chutné! Marinujeme podľa tohto receptu stále!!! Deti to jedia so zemiakmi s ofinou! Odporúčam to každému!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 15 minKonzervovanieMorenieruská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetNový rokINGREDIENCIE NA 1 PORCIU3 listy čiernych ríbezlí, čerešne, pikantné 2 vetvičky petržlenu 2 dáždniky kôpru 1 list chrenu 3 strúčiky cesnaku 1,5 lyžice. l. soľ 7 lyžíc. l. cukor 1 polievková lyžica. l. esencia tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do čistej vysterilizovanej nádoby (sterilizovanej octom) dám naspodok korenie a na vrch pridám uhorky. Zalejem vriacou vodou. Stáli 10 minút. Nalejte túto vodu do hrnca a varte. Naplnili to druhýkrát, trvalo to 20 minút. Nalejeme do hrnca a v tejto vode pripravíme marinádu, pridáme soľ a cukor. Keď marináda vrie, pridajte polievkovú lyžičku. l. esencií. Marinádu nalejem do pohárov a zrolujem. Poháre otočím hore dnom a zabalím. Dobrú chuť!!!
UŽITOČNÉ RADY
Poháre sterilizujem octom, rýchlo a jednoducho! A všetci stoja.