K receptu
Najjednoduchší recept.
zložitosť: ľahko Porcie: 1KonzervovanieMorenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 1 kg vody 1 l soľ – 2 polievkové lyžice. l. vavrín, čerešňa, listy čiernych ríbezlí 2 strúčiky cesnaku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte uhorky do pohára. Pridajte korenie (bobkový list, korenie, cesnak, kôpor, čerešňový list, čierne ríbezle). Na 1 liter vody 2 polievkové lyžice. l. Miešajte soľ, kým sa nerozpustí a nalejte na uhorky. Zakryte pokrievkou a nechajte 3 dni. Po 3 dňoch soľanku scedíme, prevaríme, nalejeme späť do pohára s uhorkami a zvinieme vrchnák. Po vychladnutí ho môžete odložiť na zimu. a VŠETKO tento recept sa odovzdáva z generácie na generáciu. Moja prababka, moja babka a moja dcéra takto solené!