Nakladané uhorky, podľa babkinho receptu

K receptu

Najjednoduchší recept.

zložitosť: ľahko Porcie: 1KonzervovanieMorenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUuhorky – 1 kg vody 1 l soľ – 2 polievkové lyžice. l. vavrín, čerešňa, listy čiernych ríbezlí 2 strúčiky cesnaku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte uhorky do pohára. Pridajte korenie (bobkový list, korenie, cesnak, kôpor, čerešňový list, čierne ríbezle). Na 1 liter vody 2 polievkové lyžice. l. Miešajte soľ, kým sa nerozpustí a nalejte na uhorky. Zakryte pokrievkou a nechajte 3 dni. Po 3 dňoch soľanku scedíme, prevaríme, nalejeme späť do pohára s uhorkami a zvinieme vrchnák. Po vychladnutí ho môžete odložiť na zimu. a VŠETKO tento recept sa odovzdáva z generácie na generáciu. Moja prababka, moja babka a moja dcéra takto solené!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik