Plnka z divokej ryže pre sviatočného vtáka
K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 20 min Pridať. čas: 1 hodinaVečeraPrázdneHlavný chodDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ2 šálky pripravenej divej ryže 400 g pečene (kuracia, kačacia alebo morčacia) 1 stredná cibuľa 100 g sušených čerešní alebo brusníc 150 ml pomarančovej šťavy alebo rastlinného oleja soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerešne alebo brusnice zalejeme zohriatou pomarančovou šťavou a necháme 1 hodinu odstáť.
Krok 2
Ošúpte a veľmi jemne nakrájajte cibuľu. Cibuľu opečte na oleji, kým nebude svetlohnedá, 7 minút. Vložte pečeň a smažte na cibuľke 3 minúty. na každej strane. Odstráňte z tepla, ochlaďte. Pečeň nakrájame na malé kúsky.
Krok 3
Cibuľu, čerešne so šťavou a ryžu zmiešame s pečeňou. Dochutíme soľou a korením. Naplňte vtáka touto zmesou, nie príliš tesne. Zvyšnú zmes v hydinovej tekutine počas pečenia zohrejte a podávajte spolu s vtákom.