K receptu
Studená letná polievka, podobná okroshke, len s nálevom zo šťaveľu.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 25 minVarenieVečeraPopoludňajšie občerstveniepolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍuhorka – 2 ks varené vajcia – 3-4 ks šťavel – 1 zväzok varené mäso (alebo klobása) – 1 ks mrkva – 2 ks . l. horčica – 1 lyžička múka – 1 lyžička – 100 gucro, soľ, korenie RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso, vajcia, zemiaky, uhorky nakrájame na kocky. Mrkvu nastrúhame. Cibuľa – v polovičných krúžkoch. Jemne nakrájajte šťavel a zelenú cibuľu. Reďkovky – v kruhoch. Zelenú cibuľu pomelte s cukrom, soľou, zmiešajte s horčicou.
Krok 2
Na panvici s hrubým dnom opečte cibuľu a mrkvu na masle a múke. Zalejeme vriacou vodou, pridáme zemiaky, varíme 5-7 minút.
Krok 3
Pridajte šťavel, mäso, kôpor, soľ, korenie. Varte 7-10 minút. Polievku ochlaďte a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami. Dochutíme majonézou.
Krok 4
Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Namiesto šťaveľového odvaru môžete použiť cviklový odvar.