K receptu
Výdatné, vyvážené a nie nudné ranné jedlo. Tieto zdravé raňajky dodajú vášmu telu nielen potrebné bielkoviny, kyseliny a bielkoviny, ale dodajú vám aj pocit jari.
zložitosť: ľahko Kalórie: 930,54 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 25 min Použité: 20,53 g/69,94 g/51,43RúraVareniePečenieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUquinoa – 60 gavokádo – 1 ks vajce – 1 ks cherry paradajky – 60 gtekvica – 60 gukrop – 2 g soľ – 2 korenie – 1 g masla – 50 g šťavy z citróna – 2 ml vody – 10 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Avokádo rozrežte tak, aby jeho stredná časť s otvorom od kôstky v strede zostala neporušená, hrubá približne 1 cm.
Krok 2
Tekvicu nakrájame na veľké kocky. Tekvicové kocky a cherry paradajky potrieme olivovým olejom a dáme piecť na 15 minút do rúry alebo grilujeme.
Krok 3
Pripravte pošírované vajíčko. Varte vodu v hrnci, nalejte 1 lyžičku. jablčný ocot, znížte teplo. Vajíčko opatrne rozbijeme do misky, privedieme ho takmer k okraju vody, metličkou urobíme vo vode lievik a vajíčko do nej necháme „skĺznuť“. Vajíčko povaríme 3-4 minúty (bielko by malo stuhnúť a žĺtok ostať tekutý). Vajíčko vyberte dierovanou lyžicou.
Krok 4
Polovicu avokáda roztlačte vidličkou, druhú polovicu nakrájajte na široké plátky.
Krok 5
Maslo rozpustíme a zmiešame s citrónovou šťavou, soľou a vodou. Nakrájajte niekoľko grilovaných cherry paradajok a vmiešajte do oleja, aby sa vytvorila emulzia.
Krok 6
Vložte quinou, pečenú tekvicu a paradajky na samostatné sklíčka v miske, roztlačené avokádo, prelejte paradajkovou omáčkou. Navrch dáme pošírované vajíčko a plátok avokáda. Posypte misku kôprom.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením Glena Ballisa, šéfkuchára značky Avocado Queen.