Pôstna grécka polievka Fasolada

K receptu

Fasolada je jednou z obľúbených polievok gréckej a cyperskej kuchyne. Toto je pravdepodobne najjednoduchšie jedlo na prípravu a dokonale sa hodí k čerstvému ​​chlebu a olivám. Hlavných ingrediencií je veľmi málo – fazuľa, mrkva, zeler, cibuľa, paradajky a olivový olej. Gréci nazývajú fazuľu „kaviárom chudobných“. Ale ani po tom, čo prestali byť chudobní, Gréci sa nedokázali odnaučiť obľúbenej fazuli. Veľmi chutná, uspokojujúca a výživná polievka. A, samozrejme, veľmi užitočné!

zložitosť: priemer Kalórie: 394,98 kcal/porcia Porcie: 7 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 hodín Použité: 13,98 g/18,54 g/47,76MultivaričTlakový hrniecVarenieGrécka kuchyňaCyperská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍbiele fazule – 400 g mrkvy – 2 ks paradajky – 2 ks šťava – 400 ks korenia, čerstvo mleté ​​čierne korenie, sušené oregano, suchý tymián, soľ, cukor – 1 ČL, voda – 2,5 l, cibuľa (na servírovanie) – 1 ks, citrónová šťava – 1 ČL, rastlinný olej Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fazuľu namočíme cez noc do studenej prevarenej vody. Vodu scedíme a fazuľu prepláchneme. Nalejte 2,5 litra vody do hrnca, vložte fazuľu a zapálte. Necháme prejsť varom, zbavíme peny. Prvých 10 minút varte na prudkom ohni. Znížte teplotu a varte, kým nebude takmer hotová.

Krok 2

Kým sa fazuľa varí, pripravíme si zeleninu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Krok 3

Papriku nakrájame na veľké kocky.

Krok 4

Nakrájajte zeler.

Krok 5

Pór nakrájame na kolieska (môžeme nahradiť cibuľou). A zľahka podusíme na olivovom oleji.

Krok 6

Čerstvé paradajky narežeme priečne. Vložte na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Potom odstráňte kožu a nakrájajte na polovičné krúžky. Paradajky ošúpeme vo vlastnej šťave a rozmixujeme na pyré ponorným mixérom. Pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. paradajkový pretlak a čerstvé paradajky.

Krok 7

Keď sú fazule takmer uvarené, pridajte zeler a sladkú papriku. Necháme prejsť varom. Pridajte mrkvu a varte 5-7 minút. Potom pridáme pór. Nasleduje paradajková zmes.

Krok 8

Až potom pridajte soľ, pridajte čerstvo mleté ​​čierne korenie, 1 polievkovú lyžičku. l. cukor a suché bylinky. Varte ďalších 7 minút. Prikryjeme pokrievkou a necháme 15 minút postáť.

Krok 9

Nakladajte cibuľu (voliteľné). Ošúpeme a nakrájame na kolieska. Vložte do pohára, pridajte 2 lyžičky. cukor, 1 polievková lyžica. l. olivový olej, citrónová šťava, soľ. Prikryjeme pokrievkou, pretrepeme a necháme marinovať.

Krok 10

Fasoladu podávame s nakladanou cibuľou, čerstvým chlebom a olivami. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik