K receptu
Jeden z pravidelných čitateľov Gastronom.ru, Sergey Artemyev, poslal recept, ktorý považujeme za veľmi úspešný a ideálny na večeru a takmer slávnostný. Mimochodom, nie je to zlý nápad na novoročný stôl.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEPikantná rukola Belaya Dacha – 500 g červená cibuľa – 1 ks olivový olej – 2 polievkové lyžice. l soľ, čerstvo mleté čierne korenie syr feta – 150 g kráľovské krevety – 500 g cesnak – 4 strúčiky cherry paradajky – 3 ks lúpané paradajky – 350 g veľké olivy – 6 ks čerstvé uhorky – 250 feferóniek (najlepšie červenej) – 1 struk. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Jeden strúčik cesnaku a strúčik červenej feferónky nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. olivový olej. Vložte cesnak a korenie do panvice. Smažíme, kým cesnak nezozlatne a nebude mať charakteristickú vôňu. Odstráňte zvyšný cesnak a korenie z panvice. 2. Ošúpané krevety vložte do panvice a opekajte pár minút z každej strany. Pridajte paradajky, soľ a korenie podľa chuti. Varte krevety ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú namočené v omáčke. Odstráňte panvicu zo sporáka a nechajte vychladnúť. 3. Rukolu rozdelíme na dve rovnaké časti. Cibuľu, olivy a uhorky nakrájajte a rovnomerne rozdeľte. 4. Jednu časť všetkých ingrediencií vložte do šalátovej misy v tomto poradí: na dno uhorky, potom rukola, olivy a cibuľa. Navrch pokvapkáme olivovým olejom, pridáme trochu sójovej omáčky, soľ, korenie a pridáme nasekaný strúčik cesnaku. 5. Na vrch šalátu položte krevety s omáčkou. Nemali by byť veľmi horúce, ale ani úplne studené. Potom pridajte zvyšok rukoly, uhorky, olivy, cesnak a cibuľu. Navrch pridáme nakrájanú fetu, šalát polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. 6. Pokrm ozdobíme cherry paradajkami, nakrájanými na polovice.