K receptu
Tu je skvelý spôsob, ako spotrebovať zvyšky včerajšieho pečeného kurčaťa. Ešte jednoduchšie je zohnať hotové grilované kurča z renomovaného obchodu.
zložitosť: ľahko Porcie: 12 varenie: 50 minPečeniePekáreňVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍ500 g lístkového cesta bez droždia 1 malé grilované kura 2 stredné paradajky 3–4 strúčiky cesnaku olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesto vopred úplne rozmrazte. Rúru predhrejeme na 180°C. Grilované kurča rozdelíme na filety a nakrájame nadrobno (koža a kosti nie sú potrebné, môžete si z nich pripraviť rýchly vývar na pirohy).
Krok 2
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Paradajky nakrájajte na polovicu a potom nakrájajte na tenké plátky. Každý plátok posypeme cesnakom, soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3
Cesto zľahka rozvaľkáme a nakrájame na 12 obdĺžnikov. Na polovicu každej položte kuracie mäso, potom paradajky a cesnak. Zatvoríme druhou polovicou, cesto pritlačíme, potrieme olivovým olejom. Pečieme do zlatista, asi 25 minút. Podávajte horúce alebo studené.