K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 35 minBlenderPraženieVečeraVečeraŠalátINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 veľký filet z kačacích pŕs 2 hrubé hrnčeky čerstvého ananásu 200 g fíg 4 stredné uhorky polovica hlávky feniklu 1 pomaranč 2 limetky 50 g kešu oriešky 2 polievkové lyžice. pražené sezamové semienka 100 g šalátová zmesNa tankovanie1 červená sladká cibuľa 50 ml sójovej omáčky 50 ml mitsukanna octu niekoľko plátkov nakladaný zázvor 1 lyžička. hnedý cukor 1 limetka 100 ml olivového oleja Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na zálievku nakrájajte cibuľu a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami. Uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice, vyškrabeme semienka a nakrájame na plátky. Fenikel nakrájajte na tenké plátky.
Krok 2
Odrežte kôru s bielou časťou z pomarančov a limetiek, filé nakrájajte na plátky medzi filmami.
Krok 3
Kačaciu kožu narežeme priečne a filé dochutíme soľou a korením. Filet vložte kožou nadol na rozpálenú panvicu, smažte 7 minút, otočte a smažte ďalších 5 minút. V blízkosti opečte plátky ananásu. Kačicu necháme 10 minút odpočívať. a nakrájame na plátky.
Krok 4
Všetky pripravené suroviny zmiešame s figami nakrájanými na štvrtiny, šalátovou zmesou a kešu orieškami, navrch položíme kačicu, polejeme dresingom, posypeme sezamom.
MIMOchodom
Aby bol fenikel v šaláte chrumkavý a chutný, nakrájajte ho a vložte na niekoľko minút do ľadovej vody. Pred pridaním do šalátu ho dôkladne pretrepte.