K receptu
Šalát s konzervovaným cícerom možno odporučiť vegetariánom alebo pôstom: jedlo neobsahuje živočíšne produkty. Spor môže vzniknúť iba o použití syra a medu v dresingu, ale možno ich úplne opustiť. Vo všetkých ostatných ohľadoch je cícerový šalát úžasne dobrý: je krásny, aromatický a lahodný! A je to také sýte, že môže ľahko slúžiť ako večera. V tomto prípade by sme odporučili cícerový šalát vybrať z chladničky vopred, aby sa pokrm pred podávaním trochu ohrial.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodinystredomorská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍstredne veľké uhorky – 4 ks paprika rôznych farieb – 4 ks malá červená cibuľa – 1 ks cícer z konzervy – 400 gNa tankovanie:tvrdý syr – 40 g cesnak – 1 strúčik bazalky – 2 vetvičky olivový olej – 5 polievkových lyžíc. l. červený vínny ocot – 5 lyžíc. l med – 2 lyžičky šťavy a kôry z 1 malého citróna sušené oregano – 1 polievková lyžica. l.soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si suroviny na zaváraný cícerový šalát. Uhorky umyjeme a každú pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Odstráňte semená a časť dužiny. Zvyšné uhorky nakrájajte na stredne veľké kocky.
Krok 2
Umyte a osušte sladkú papriku. Struky rozrežte na polovicu a odstráňte semená a blany. Dužinu nakrájame na malé kocky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu.
Krok 3
Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Cícer z konzervy scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou. Osušte a kombinujte v miske so všetkými predtým pripravenými ingredienciami na šalát.
Krok 4
Pripravte si dresing. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Bazalku umyte a osušte. Odstráňte listy z konárov a nakrájajte veľmi jemne. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom do misky. Pridajte syr, olivový olej, ocot, med, citrónovú šťavu a kôru a oregano. Šľaháme.
Krok 5
Výsledným dresingom prelejte ingrediencie šalátu v miske. Pridajte soľ, korenie a premiešajte. Misu so šalátom prikryjeme a dáme do chladničky na 2-4 hodiny.
UŽITOČNÉ RADY
Chuť šalátu s konzervovaným cícerom bude aromatickejšia, ak k nemu pridáte pikantné bylinky: petržlen, kôpor, koriander, ako aj vetvičku mäty, ktorá dodá jasnú a osviežujúcu chuť.
MIMOchodom
Tento šalát je možné pripraviť nie s konzervou, ale s vareným cícerom. Večer namočte suchý cícer do studenej vody, ráno sceďte v cedníku a prepláchnite. Vložte do hrnca a naplňte čerstvou vodou. Priveďte do varu a na miernom ohni varte bez soli asi dve hodiny.