K receptu
Šalát s palacinkami a údenou klobásou sa dá pripraviť doslova za pár minút, ale ukáže sa to veľmi chutné a uspokojujúce. Súhlasím: niečo také je vždy pekné! Okrem toho vám takýto šalát umožní predať zostávajúce produkty zo včerajšieho jedla: údenú klobásu, uhorky, palacinky (to platí najmä pre Maslenitsa). Toto jedlo, samozrejme, nepredstiera, že je sofistikované, ale je ideálne na chutné občerstvenie. Chcete, aby bol váš šalát sviežejší? Pridajte malú čerstvú uhorku! Chutná červená cibuľka by tu tiež neprišla.
zložitosť: ľahko Kalórie: 536,83 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 15 min Použité: 20,96 g/41,96 g/19,83Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEúdená klobása (servelat) – 200 g hotové palacinky – 4 – 6 ks cesnak – 2 strúčiky petržlen – 4 vetvičky majonéza – 2 – 3 polievkové lyžice. l.soľ, čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát. Palacinky, údenú klobásu a kyslé uhorky nakrájame na tenké pásiky. Ak sú uhorky veľké, rozrežte ich pozdĺžne na polovicu a odstráňte časť dužiny a semienok.
Krok 2
Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať umyte a dobre osušte papierovou utierkou. Odstráňte hrubé stonky. Zvyšnú zeleň jemne nakrájajte a vložte do veľkej misy.
Krok 3
K petržlenovej vňate pridáme cesnak, palacinky, údenú klobásu a kyslé uhorky. Pridajte trochu soli a korenia. Pridajte majonézu a premiešajte. Vložte do šalátovej misy, ozdobte podľa potreby a podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto údenej klobásy v šaláte s palacinkami môžete dať šunku, varené bravčové mäso alebo iné mäsové pochúťky. Postačí aj varený doktorský chlieb: pokrm bude jemnejší.
MIMOchodom
Ak nemáte veľmi radi výraznú chuť cesnaku, nedávajte ho do šalátu s palacinkami a údenou klobásou, ale do nádoby, v ktorej plánujete jedlo podávať, votrite pol strúčika.