Šalát s pečenými zemiakmi a bielou fazuľou

K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 495,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE100 g bielej fazule z konzervy 50 g vykôstkovaných olív z konzervy 5 malých zemiakov olivový olej – 3 ČL soli cesnak – 2 strúčiky 0,5 hlávky šalátu 8 paradajok cherry paradajky citrón Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vriacej vode 10 minút. Osušte, posypte 1 polievkovou lyžičkou. l. olivový olej, zabaľte do fólie. Pečieme 20 minút. v rúre predhriatej na 200°C. Paradajky nakrájajte na polovicu. Fazuľu Bonduelle sceďte v cedníku. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Šalát rozoberieme na listy, umyjeme a osušíme. Hotové zemiaky nakrájajte na veľké kúsky. Zemiaky, paradajky a šalát zmiešame v miske. Pridajte fazuľu a olivy. Zvyšné maslo zľahka vyšľaháme s citrónovou šťavou a cesnakom a dochutíme soľou a korením. Šalát si oblečte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik