K receptu
Teplé šaláty v teplom a horúcom počasí sú výbornou náhradou plnohodnotných jedál na obed alebo večeru.
zložitosť: ľahko Kalórie: 300,12 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 23,05 g/9,91 g/29,65VečeraVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 konzerva (400 g) biela fazuľa 1 konzerva (250 g) tuniak, konzervovaný v olivovom oleji 3 stredné zemiaky 200 g cherry paradajky 1 malá červená cibuľa 2 polievkové lyžice. l. kapary 3 vetvičky zelená bazalka 1 lyžička. horčica olivový olej kôra a kôra z polovice citróna soľ korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredné, úhľadné plátky (nie príliš tenké). Zemiaky dáme do hrnca, pridáme vriacu vodu, na miernom ohni privedieme do varu, mierne osolíme a varíme 2 minúty. Odstráňte z tepla, prikryte pokrievkou a potom hrubou utierkou a nechajte, kým sa všetko ostatné uvarí – zemiaky dosiahnu požadovanú pripravenosť asi za 10 minút.
Krok 2
Vložte fazuľu do sitka a nechajte vytiecť všetku tekutinu. Cherry paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké polkolieska.
Krok 3
Na prípravu dresingu vypustite olej z konzervy tuniaka do misky. Pridáme citrónovú šťavu a kôru, horčicu, ešte pár lyžíc oleja, soľ a korenie a vyšľaháme.
Krok 4
Bazalku zbavíme stopiek, lístky nasekáme veľmi nadrobno a pridáme do dresingu. Ak sú kapary príliš veľké, rozrežte ich na polovicu.
Krok 5
Tuniaka roztlačte vidličkou alebo ho rukami rozdrvte na kúsky. Zemiaky scedíme a sušíme na miernom ohni, kým sa neodparí zvyšná voda. Dávajte pozor, aby sa zemiaky nepripálili. Horúce zemiaky ochutíme polovicou dresingu a jemne premiešame.
Krok 6
Skombinujte fazuľu, cibuľu, cherry paradajky a kúsky tuniaka. Zemiaky rozdeľte na taniere, na ne fazuľu a polevu, pokvapkajte zvyšným dresingom, posypte kaparami a ihneď podávajte.