K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 246,52 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 15,91 g/13,71 g/21,19VareniePraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE300 g mäsa z mušlí 1 konzerva (400 g) biela fazuľa z konzervy 1 malá cibuľa 100 g cherry paradajok 5 vetvičiek petržlenu 50 ml suchého bieleho vína olivový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso z mušlí opláchneme v studenej vode a scedíme v cedníku. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Rozohrejte panvicu s olivovým olejom a na strednom ohni opečte cibuľu do mäkka. Pridajte mušle a varte 3 minúty. Zalejeme bielym vínom a privedieme do varu.
Krok 2
Vložte fazuľa do cedníka a opláchnite. Fazuľu preložíme do mušlí a spolu zohrejeme, 2-3 minúty.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na polovicu a pridajte do panvice. Dochutíme soľou, korením, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejte 2 polievkové lyžice na šalát. l. olivový olej a preložíme na taniere. Šalát podávajte teplý.