Tzatziki s korením a pita

K receptu

Táto verzia slávnej omáčky je veľmi jednoduchá na prípravu vo vlastnej kuchyni v rekordnom čase – len 10 minút. V kombinácii s čerstvou paprikou a pita chlebom je tzatziki skvelým predjedlom na obed, večeru alebo bufet.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minRúraŽiadna tepelná úpravaGrécka kuchyňaVečeraOmáčka, dresingVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 pitas 2 dlhoplodé uhorky 2 strúčiky cesnaku hrsť lístkov mäty 2 sladká paprika 250–300 prírodný jogurt 100–150 g jemný tvaroh citrónová šťava extra panenský olivový olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte uhorky. Nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vložíme na 10 minút do sitka. Nechajte prebytočnú šťavu odtiecť.

Krok 2

Strúčiky cesnaku a mätu nasekáme nadrobno

Krok 3

Červenú a žltú papriku nakrájajte na 4 časti, odstráňte semená a blany. Nakrájajte na malé kocky.

Krok 4

V miske zmiešame prírodný jogurt a tvaroh. Pridajte papriku, uhorky, cesnak, trochu citrónovej šťavy a extra panenský olivový olej. Dajte do chladničky.

Krok 5

Nakrájajte pitas na štyri kusy. Každý kúsok odokryjeme, zohrejeme v rúre na 180°C 3-4 minúty, podávame s tzatziki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik