K receptu
Táto verzia slávnej omáčky je veľmi jednoduchá na prípravu vo vlastnej kuchyni v rekordnom čase – len 10 minút. V kombinácii s čerstvou paprikou a pita chlebom je tzatziki skvelým predjedlom na obed, večeru alebo bufet.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minRúraŽiadna tepelná úpravaGrécka kuchyňaVečeraOmáčka, dresingVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 pitas 2 dlhoplodé uhorky 2 strúčiky cesnaku hrsť lístkov mäty 2 sladká paprika 250–300 prírodný jogurt 100–150 g jemný tvaroh citrónová šťava extra panenský olivový olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpte uhorky. Nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a vložíme na 10 minút do sitka. Nechajte prebytočnú šťavu odtiecť.
Krok 2
Strúčiky cesnaku a mätu nasekáme nadrobno
Krok 3
Červenú a žltú papriku nakrájajte na 4 časti, odstráňte semená a blany. Nakrájajte na malé kocky.
Krok 4
V miske zmiešame prírodný jogurt a tvaroh. Pridajte papriku, uhorky, cesnak, trochu citrónovej šťavy a extra panenský olivový olej. Dajte do chladničky.
Krok 5
Nakrájajte pitas na štyri kusy. Každý kúsok odokryjeme, zohrejeme v rúre na 180°C 3-4 minúty, podávame s tzatziki.